Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@08:30:30 GMT

انواع خواستگاري

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۱۲۵۹۱

انواع خواستگاري

خبرگزاري آريا -
شيوه‌هاي مختلف خواستگاري
بالاخره روزي اين احساس در شما ايجاد مي‌شود که براي ادامه راه، نياز به يک همراه داريد. پس از اينکه شخص مناسب براي اين همراهي را پيدا کرديد است و پس از مراحل آشنايي، گام مهمي که بايد براي تشکيل زندگي مشترک خود برداريد خواستگاري است. پيشنها ازدواج ويا خواستگاري به شيوه‌هاي مختلفي برگزار مي‌شود که در اين مقاله به بررسي آن‌ها پرداخته‌ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خواستگاري
خواستگاري در اصطلاح به معناي درخواست ازدواج عمدتا از سمت مرد از زن براي مي باشد. خواستگاري با توجه به فرهنگ، اعتقادات، آداب و رسوم و شرايط اجتماعي و اقتصادي به شيوه‌هاي متنوع و متعددي صورت مي‌گيرد.
در فرهنگ ما ايرانيان عمل خواستگاري قبل از مراسم عقد و اجراي صيغه نکاح صورت مي گيرد و چنانچه مورد قبول واقع شود اين فاصله زماني ميان خواستگاري و اجراي مراسم عقد شرعي را نامزدي گويند.
خواستگاري نخستين قدم براي ازدواج است. پيوند ازدواج که بين زن و مرد بسته مي شود، در نقاط مختلف همراه با آداب و رسوم خاصي است که ممکن است از جايي به جاي ديگر تفاوت داشته باشد.
انواع خواستگاري:
خواستگاري هايي که در حال حاضر عمدتا صورت مي گيرد داراي دو شکل اساسي است:
- خواستگاري سنتي
- خواستگاري مدرنيته و امروزي
• خواستگاري سنتي
در خواستگاري سنتي اين درخواست از سمت پسر صورت مي‌گيرد و خواستگاري دختر از پسر غير معمول است. در خواستگاري به سبک سنتي خانواده محوريت دارد و نقش مهمي را ايفا مي‌کند.
در اين شيوه اغلب انتخاب مورد مناسب براي ازدواج در ابتدا توسط خوانواده صورت مي‌گيرد. به طور مثال خانواده براي پسر خود موردي را انتخاب مي‌کنند و به او پيشنهاد مي‌دهند. در صورت رضايت و تمايل پسر اين درخواست با خانواده دختر در ميان گذاشته مي‌شود. و اگر خانواده دختر اجازه دهند اين خواستگاري به طور رسمي برگزار مي‌شود. يعني در خواستگاري به سبک سنتي در ابتدا خانواده‌ها در جريان قرار گرفته و در صورت رضايت آنها بقيه مراحل طي مي‌شود.
خواستگاري سنتي
• ازدواج‌هاي سنتي که دختر در انتخاب همسر هيچ نقشي ندارد، يکي از روش‌هاي نامناسب خواستگاري و ازدواج است.
خواستگاري سنتي به طور کلي به دو صورت است:
1- خواستگاري با آشنايي قبلي:
الف- آشنايي دختر و پسر
ب- آشنايي دو خانواده
2- خواستگاري بدون آشنايي و با معرفي شخصي ديگر:
وقتي صحبت از خواستگاري به ميان مي آيد اولين مفهومي که به ذهن خطور مي کند تقاضاي ازدواج و پيشنهاد تشکيل خانواده از سوي مرد به وسيله خويشان، خانواده و دوستان وي است.
در سالهاي اخير شکل‌هاي ديگري از خواستگاري نيز رواج يافته که در ادامه براي شما عنوان مي شود:
• خواستگاري تامروزي و مدرنيته
خواستگاري هاي امروزي به گونه‌اي است که در آن دختر و پسر يکديگر را انتخاب ‌کرده و پس از آن خانواده‌ها را در جريان اين انتخاب قرار مي‌دهند. حتي در مواردي دختر و پسر پس از انتخاب يکديگر دوران آشنايي راهم طي مي‌کند و سپس خانواده ها را در جريان قرار مي‌دهند.
شيوه‌اي که دختر و پسر بعد از مرحله انتخاب خانواده را در جريان قرار نمي‌دهند و تصميم به وارد شدن به مرحله بعدي يعني شناخت مي‌کنند روش مناسبي براي نيست زيرا در اين مدت ميان دختر و پسر وابستگي ايجاد مي‌شود که اگر اين آشنايي و خواستگاري به ازدواج منجر نشود هر دو طرف ضربات و لطماتي را خواهند ديد.
و همچنين در اين دوران به دليل اينکه دختر و پسر بي تجربه و تحت تاثير عواطف و احساساتشان هستند، ممکن است کنترل درستي روي رفتارها و صحبت هايشان نداشته باشند و خطاهايي را مرتکب شوند که باعث اختلال در آينده رابطه و زندگي مشترکشان شود.
به گفته يکي از مشاوران خانواده: بهترين روش خواستگاري کردن آن است که دختر و پسر بعد از يک هفته آشنايي نسبي که در چهارچوب منطقي از يکديگر پيدا مي‌کنند، آشناييشان را به خانواده‌ها اطلاع دهند.
در اين حالت اگر خانواده‌ها مخالف اين ازدواج باشند وابستگي بين دختر و پسر ايجاد نشده و آنان به راحتي مي‌توانند از اين مساله عبور کنند. در اين حالت يک روال عقلي، منطقي و شرعي طي مي‌شود که تحت نظارت والدين و بدون هيچ‌گونه ارتباط هيجاني و عاطفي و در قالب چارچوب‌ها ادامه مي‌يابد.
انواع خواستگاري‌هاي امروزي و مدرنيته
- خواستگاري از همکلاسي، همکار و …
امروزه با افزايش فعاليت‌هاي اجتماعي و تحصيلي دختران، ميزان حضور آنها در جامعه افزايش چشم گيري يافته و به اين ترتيب از اين طريق امکان ارتباطات اجتماعي ميان دختران و پسران افزايش يافته و افزايش اين ارتباط به طور قطع زمينه هاي آشنايي بيشتر براي ازدواج را فراهم مي آورد.
هر چند که محيط دانشگاه و يا محيط هاي کاري مي تواند بستر مناسبي براي آشنايي و شناخت جوانان از يکديگر باشد اما به نظر مي رسد برخي از افراد در اين نحوه از خواستگاري آداب آن را فراموش کرده و در نتيجه آسيب ها و مشکلاتي به وجود آورده که برخي از آن‌ها عبارتند از:
- شان و شخصيت دختر ناديده گرفته شده و لطمه مي بيند.
- برخي از جوانان فراموش مي کنند که محيط کار يا دانشگاه تنها فضايي مناسب براي آشنايي طرفين از يکديگر است و به همين دليل خواستگاري کردن را با دوستي هاي فاقد معيار اشتباه گرفته و به بهانه شناخت بيشتر(بدون اطلاع والدين) مدت‌هاي مديدي در ارتباط و دوستي بوده
- ايجاد بدبيني و بدگماني است در چنين روابطي بسيار بيشتر است.
- اگر بنا به هر دليل اين ازدواج سر نگيرد، اين ارتباط نتيجه اي جز از دست رفتن فرصت‌هاي ازدواج براي هر دو طرف بخصوص دختر مي شود.
البته بايد توجه داشت که بسياري از افراد از همين طريق همسر مناسب خود را يافته و با کمک و مساعدت خانواده توانسته اند زندگي موفق و شايسته اي را براي خود پايه ريزي کنند اما متاسفانه در اين بين برخي از افراد به بهانه خواستگاري، مقدمات سواستفاده از دختران را فراهم مي آورند.
- خواستگاري دختر از پسر
اين روزها دختران نيز پيش قدم در امر ازدواج و خواستگاري شده اند. بنابراين مي توان خواستگاري دختر از پسر را نوع ديگري از خواستگاري‌هاي امروزي به شمار آورد.
آيا خواستگاري دختر از پسر امري معقول و درست است يا خير؟
احتمالا اکثريت افراد با اين جمله موافق هستند که زن اهل ناز است و مرد اهل نياز زن مظهر حيا و پذيراي عشق و مرد جلوه تمنا و طلب و اعلام عشق است. لذا گرايش مرد به زن و به تبع آن خواستگاري مرد از زن کاملا طبيعي و مطابق با خواسته ذاتي آدمي است در صورتي که به نظر مي رسد برخي از افراد بدون توجه به اين گرايش طبيعي، سعي در تغيير آن داشته و الگوهاي رفتاري جديدي را در پيش مي گيرند.
با اين اوصاف در صورتي که دختري قصد خواستگاري از پسري را دارد، بهتر است که اين پيامدهاي منفي را در نظر گرفته باشد:
- اگر پاسخ پسر منفي باشد، دختر احساس شکست و سرخوردگي مي کند در حالي که جواب منفي براي پسران قابل تحمل بوده و در صورت پاسخ منفي دختر، به خواستگاري فرد ديگري مي رود.
- احتمال تمسخر و آزارهاي بعدي و .. از جانب برخي پسران وجود دارد.
- بيان اين نوع تقاضا، فکر سواستفاده از دختر را در ذهن برخي از پسران ايجاد مي کند.
- حتي در صورت سرگرفتن اين نوع ازدواج‌‌ها، احتمال دارد که در زندگي مشترک آينده، در تنش ها و اختلافات اين مساله به عنوان ابزاري براي تحقير دختر به کار گرفته شود و اين مساله براي دختران بسيار رنج آور خواهد بود.
- خواستگاري اينترنتي
شيوه‌هاي خواستگاري مدرنيته
خواستگاري اينترنتي بعد از رواج و توسعه شبکه‌هاي اجتماعي نوع ديگري از خواستگاري مدرنيته شد. آشنايي اين نوع خواستگاري از ارتباط برقرار کردن در اين فضا و چت کردن شروع مي‌شود.
اگر شما با اينترنت آشنايي جزيي داشته باشيد به احتمال زياد با فضاي چت روم نيز آشنا هستيد. در بسياري از موارد، افراد چت کردن را وسيله اي مناسب براي برقراري ارتباط با افراد مختلف (حتي با افرادي از ملل گوناگون) استفاده مي کنند اما متاسفانه امروزه مشاهده مي شود که تعداد زيادي از جوانان و نوجوانان از اين فضا به درستي استفاده نکرده و حتي برخي از آنان براي انتخاب همسر آينده خود بهره مي برند.
در اين فضا چون افراد ارتباط رو در رو و حضوري با يکديگر ندارند لذا تنها استناد به صداقت طرفين گفتار آنهاست و چون اغلب نوجوانان و جوانان احساسي و عاطفي برخورد مي کنند، به سخنان غير واقعي طرف مقابل يا تناقض هاي گفتاري وي توجه نداشته و پس از گذشت مدتي دچار عشق مجازي شده و به تدريج به اين نتيجه مي رسند که تنها فردي که مي تواند آنها را درک کرده و با او ازدواج کنند همين دوست اينترنتي است و به اين طريق بدون اطلاع خانواده ها و بر اساس استدلال ناقص و غير منطقي خود از طرف مقابل خواستگاري مي کنند.
به طور قطع اين طريق خواستگاري و ازدواج داراي آسيب‌ها و مشکلات خاص خود بوده و به نوعي ازدواج نسنجيده و کورکورانه به شما مي رود که با توجه به موضوع اين مقاله مجالي براي پرداختن به آسيبهاي اين نوع ازدواج نيست.
ازدواج سنتي بهتر است يا مدرن ؟
در جامعه امروز ما به دليل کمرنگ شدن ازدواج‌هاي سنتي اغلب جوانان براي آشنايي بيشتر با جنس مخالف و افزايش قدرت در انتخاب همسر، اقدام به برگزاري مهماني، تفريحات مختلط دسته‌جمعي يا سفرهاي گروهي مي‌کنند يا با متوسل شدن به شبکه‌هاي به اصطلاح اجتماعي وايبر و فيسبوک يا با گذاشتن تصاويري نامناسب از خود يا خانواده‌شان در شبکه‌هاي اجتماعي، سعي دارند تا از اين طريق بتوانند همسريابي کنند.
يا آن‌که برخي از خانم‌ها با اين گمان که پوشش و حفظ کامل حجاب در اجتماع موجب مخفي ماندن زيبايي و کمالات آنها مي‌شود، سعي در آراستن و پوشيدن لباس‌هاي نامناسب و محرک در جامعه دارند که معمولا هم اين اقدامات هيچ نتيجه مثبتي به همراه نخواهد داشت. با توجه به اين‌که معاشرت‌هاي فاميلي به يکي دو بار در سال خلاصه مي‌شود و ارتباطات خانوادگي کمرنگ شده، يک جوان که بخواهد از راه صحيح و براساس هم کفو بودن و سلايق خود، شريک زندگي‌اش را انتخاب کند، چگونه و از چه طريقي مي‌تواند قدرت انتخاب خود را براي گزينش همسر آينده بالا ببرد؟
ازدواج سنتي نياز به پوست اندازي دارد و ازدواج هاي مدرن هم با همه جاذبه ها کاذبي که دارند دوامي ندارد ؟ اما آنچه مسلم است دوام ازدواج هاي سنتي بيشتر است شايد بهتر باشد تشريفات ازدواج هاي سنتي را به صورت امروزي برگزار کنيم اجازه معاشرت دختر و پسر در حضور خانواده و بررسي اخلاقيات دو طرف بهترين فرصت براي شناخت است و در اين راه ميتوان از مشاوران ازدواج هم کمک گرفت.
سخن آخر اينکه …
نظر به اهميت ازدواج و تشکيل خانواده و تاثير آن در تداوم و استحکام خانواده، تربيت فرزندان، داشتن زندگي سالم توأم با رضايت و خوشبختي و احساس موفقيت ، ضرورت دارد دختران و پسران هنگام ازدواج دقت و توجه کافي را به خرج داده و تحت تاثير احساسات خود قرار نگرفته و اقداماتي را انجام ندهند که نتيجه اي جز پشيماني به همراه نداشته باشد.
با بهره گيري از راهنمايي هاي والدين و بزرگترها و همچنين استفاده از خدمات مشاوره اي مي توانيد با گام‌هاي راسخ تر و آرامش و اطمينان بيشتري در راه پرپيچ و خم ازدواج و تشکيل خانواده گام نهاده و در نهايت در اين امر مهم موفق باشيد.
گردآوري: بخش زناشويي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

امتداد - موسسه اعتباری ملل در فروردین ماه بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، این موسسه در راستای حمایت از تشکیل خانواده و جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری مبلغ ۴۰۰/ ۲۲۷ میلیون ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان پرداخت نمود.
 متقاضیان محترم برای بهره‌مندی از تسهیلات فوق می‌بایست ضمن مراجعه به سایت بانک مرکزی یکی از شعب موسسه را انتخاب نمایند.
گفتنی است تعداد ۴۹۳ نفر از مشتریان موسسه اعتباری ملل برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در حال تکمیل پرونده می‌باشند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • مراسم ازدواج خواهرزاده احمدی نژاد در استانبول + عکس
  • شجاعیان: در خواستگاری‌ام سر فوتبال دعوا شد!
  • ازدواج خواهرزاده احمدی‌نژاد در ترکیه (+ عکس)
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • افشای راز زن دوم مرد میانسال بعد از مرگش